Армировки в AutoCAD Structural Detailing – изчертаване на греда и прехвърляне от Revit (видео)

AutoCAD Structural Detailing - Армировка на греда Тук ще насоча вашето внимание към модула за армировки в AutoCAD Structural Detailing. В показания пример ще видите начини за изчертаване на греда “на ръка” с инструментите на програмата, моделиране на армировка в Revit, с помощта на допълнително инсталираните разширения (достъпни са с годишния абонамент – Autodesk Subscription) и последващо експортване на армираните колони към AutoCAD Structural Detailing. Обърнал съм внимание на основните инструменти за моделиране на армировка за греди/колони, както и на правилните методи за оформяне на готовите чертежи.

Освен изчертаване на армировъчните пръти “на ръка” в готов кофраж, може да се използват и макроси за параметрично изчертаване на целия елемент заедно с армировката – греди, колони, единични фундаменти,пилоти и много други. В този пример използвам макросите само за да изчертая контура (кофража) на гредата.

Армировката на колоните моделирам в 3D в Revit, като макроса който използвам, има един и същ вид и настройки както в Revit, така и AutoCAD Structural Detailing.

 

2 thoughts on “Армировки в AutoCAD Structural Detailing – изчертаване на греда и прехвърляне от Revit (видео)”

  1. Здравейте от Шумен инж. Митев,
    бил съм на курс при вас за AutoCAD Structural Detailing, и до скоро използвах само модула за стомана, но реших да обърна малко внимание и на модула за армировка, използвам template (ASD – ReinforcementBG), които любезно ни предоставихте, НО имам един такъв въпрос, при създаване на чертеж на армировка на плочи, на чертежа в модалното пространство ми се визуализира армировъчния прът, но в Layout изчезва съответно и при разпечатка. След промяна на стила на линията на армировъчния прът всичко се оправя, но това го правя ръчно след като вече съм изчертал армировката и се връщам да поправям всяка линия повторно (лошото е като пропусна някоя и не се визуализира на чертежа), ТА питанката ми е от къде мога да си настроя автоматично линиите за изчертаване на армировъчните пръти в плочите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *