Армировки в AutoCAD Structural Detailing – изчертаване на греда и прехвърляне от Revit (видео)


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/cadplus/public_html/structure/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287

AutoCAD Structural Detailing - Армировка на греда Тук ще насоча вашето внимание към модула за армировки в AutoCAD Structural Detailing. В показания пример ще видите начини за изчертаване на греда “на ръка” с инструментите на програмата, моделиране на армировка в Revit, с помощта на допълнително инсталираните разширения (достъпни са с годишния абонамент – Autodesk Subscription) и последващо експортване на армираните колони към AutoCAD Structural Detailing. Обърнал съм внимание на основните инструменти за моделиране на армировка за греди/колони, както и на правилните методи за оформяне на готовите чертежи.

Освен изчертаване на армировъчните пръти “на ръка” в готов кофраж, може да се използват и макроси за параметрично изчертаване на целия елемент заедно с армировката – греди, колони, единични фундаменти,пилоти и много други. В този пример използвам макросите само за да изчертая контура (кофража) на гредата.

Армировката на колоните моделирам в 3D в Revit, като макроса който използвам, има един и същ вид и настройки както в Revit, така и AutoCAD Structural Detailing.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *