DWG convert

В AutoCAD 2012 е включен един много полезен инструмент – DWG Convert. Както подсказва името му, с него много лесно могат да се запазят в по-нова или по-стара версия голям брой чертежи, без да е нужно да се отварят по отделно. Версиите, които се поддържат са R14, 2000, 2004, 2007 и 2010.

 

 

 

Конвертора се стартира от главното меню:autocad_convert_menu

 

В диалоговия прозорец на DWG Convert може да се изберат файловете, които ще се конвертират, да се запазят като списък или да се извика вече запазен списък от файлове за запазване в друга версия. В дясната част може да се запазят собствени темплейти за конвертиране.

autocad_convert_files_table

Там могат да се настроят и допълнителни опции – проверка и поправяне на грешки, да се “вмъкнат” в чертежа XREF файловете, да се стартира командата “purge” за всеки чертеж. Освен това в карето “Conversion package type” може да изберем от няколко възможности за запис на файловете – в същата папка или отделна, във ZIP файл или саморазархивиращ се файл в EXE формат.

autocad_convert_setup

 

Съвет: Може да използвате конвертора и само за проверка на версиите на файловете, като отидете на tab-а Files Table в главния панел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *