Autodesk Quantity Takeoff – похвати за бързо определяне на количествата (видео)


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/cadplus/public_html/structure/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287

Autodesk Quantity TakeoffТочното определяне на количествата по проект е от същото значение (особено за големи обекти) както и качеството на самия проект. Обикновено за това е необходимо доста време и въпреки това грешките не са малко. Autodesk Quantity Takeoff решава и двата проблема – количествата се определят в пъти по-бързо, а грешките се свеждат до минимум. Програмата набира популярност, така че в това видео съм показал похвати за напреднали, които още повече ускоряват вашата работа.

В дадения пример определям количствата на външна стена в масивна сграда – мазилки, топлоизолации, зидария. Показани са два подхода за определяне на количествата.

Autodesk-Quantity-Takeoff - пример за определяне на количества

В първия са описани слоевете на стената и е зададена нейната височина (3.00m). След това чрез едно очертаване в план се получават наведнъж всички необходими материали. За да бъдат отчетени само щурцоете и подпрозоречните зидове в зоните при прозорците, там е зададена височина на стената 1.50m.

При втория начин на работа на стената се прави описание само с нейната пълна височина. След това се вмъкват прозорците, чрез които се изваждат зидариите и мазилките за отворите, както и се добавят материалите за обръщането при дограмите. В комплект с това се получават и бройките на прозорците.

Как става това може да видите тук:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *